Semlor och prinsessor

Jahapp, då var det dags igen då! Kunde inte hålla mig längre så idag köpte jag årets första semlor även fast jag bara hade tänkt äta en på fettisdagen. Som tur är har jag iaf ett bra skäl, Ebba! Sofia är på kalas idag & då måste ju såklart Ebba också få nåt speciellt (hon är 2 år & bryr sig inte än), så varför inte semlor?? How low can I go? Nåväl, Sofia åkte iväg på sitt maskeradkalas utklädd till Snövit & jag och Ebba festade med semlor och film (lilla prinsessan).

 

Ett av mina nyårslöften bortsett från dom gamla vanliga som att äta nyttigare, sluta med godis, motionera mera osv var ju som sagt att börja läsa lite böcker. Jag har börjat så smått och är hittills inne på min andra. Lånade Kajsa Ingemarssons, Lyckans hjul för ett halvår sen så det var väl på tiden. En härlig feelgood bok om tre grannar vars liv vävs samman. Rekommenderas varmt om man gillar lättsamma romaner =)
Nu är jag inne på bok nummer 2 som jag fick i födelsedagspresent (för 5 månader sen), Nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson.
Har läst en fjärdedel och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska tycka. Känns som den är lite "mörk i sinnet" men det kanske ljusnar om ett par sidor?? Den har ju trots alt blivit vald till årets bästa roman i bokhandeln så kass kan den ju inte vara?

Det verkar peppar peppar som om jag ÄNTLIGEN börjar bli av med min hosta!! Har hostat i över tre veckor nu och på slutet har det låtit som rökhosta blandat med lunginflammation. Asjobbigt men enligt läkare inget konstigt och efer 1,5 vecka med mollipect verkar det ge sig. GÖTT!!! Då ska jag ta mej fan börja träna nästa vecka! JIPPI!! Ska ju göra min hälsopuls på tisdag med, shit vad spännande ;-) Det är helt galet men vi har fått ett halvårs träning på ett gym 2 minuter från jobbet. Vi får också en "personlig" hälsocoach som kan hjälpa till med allt möjligt som ex. personligt, träningsschema, kostplan osv. På hälsopulsen gör dom ett fysiskt test för att kolla puls, syresättning mm, man mäter längd, skelett, fett osv och så diskuterar man levnadsvanor, hur man mår privat, på jobbet osv. Utifrån resultatet av allt smmanställer dom en åtgärdsplan =) Jag vill ha hjälp med allt!! Träning, kost, motivation, stress osv. Jag kommer bli en pain in the butt ;-) Närå men jag ser VERKLIGEN fram emot det! Som att vara med i du är vad du äter utan att vara med i TV (& så slipper man Anna Skipper och hennes skabbiga häxbrygder).

Jag har ett mål i år: Tjejmilen! Vet inte riktigt hur det ska gå till men jag ska fan göra den.
Camilla (syster-yster), du har väl inte glömt att vi ska göra vårruset? Det får bli ett mål längs vägen fast............. Vårruset kan väl i princip vem som helst klara av utan att på nåt sett träna till det? Well, hur som haver ska det göras!
Mats och Weine siktar ju på midnattsloppet (eller blir det tjurruset?), fubbigt att ha nån att träna med!!
Ska iofs inte klaga eftersom jag kan träna med typ vem som helst på jobbet nu men att ha nån att börja springa med. DET behöver jag! Har aldrig klarat av att springa men i år ska det bli ändring på det! Lyckas jag med tjejmilen i år ska jag ta halvmaran nästa år. DET ÄR ETT LÖFTE!!

Nä nu tog filmen slut så nu ska det hängas tvätt mm. När Fia kommer hem ska vi brudar hem till Renée och Ellinor och spana in deras nya lya i våra gamla hoods & Mats ska jobba/renovera i köket =)
Ikväll blir det nachos i ugnen och rödtjut. Weeeho vad gött det ska bli!

Kram kram
Ps. Lämna gärna en kommentar när du ändå kikar in.

Måste förresten bara berätta att Mats hittade en död & huvudlös hare vid uppfarten idag. Precis hur skabbigt som helst!!
Kan ju undra hur fan den hamnade där!?!


Grattis på födelsedagen Ola

Jag må han leva.......... jag må han leva..... jag må han leva ut i hundrade år............ då ska han skjutas, ja då ska han skjutas på en skottkärra fram. Grattis Ola på 25 årsdagen önskar bigsis med familj =)

Ps. Vissa saker önskar man att man kunde glömma va?
Muahahahahaha!!

Nu ska jag till Finland =)


Grattis på födelsedagen Ralle

Vad är det för dag idag........... Är det en vanlig dag........ Nej det är ingen vanlig dag, för det är Ralles födelsedag HURRA HURRA HURRA!!
Grattis bror på 26 årsdagen önskar bigsis med familj =)


Tack pappa!!

Ni vet när man är så sjuuukt sugen på nåt att man bara håller på att dö?? Favoriten över allt annat som ni egentligen inte borde äta, inte gör det så ofta men när det väl är dags så äter man så mycket och snabbt att man efteråt bara vill lägga sig ner och dö............Min pappa har ett uttryck för det: Panikäta! För honom handlar det om Riesen och äpplet faller inte långt från trädet som man säger. Har just panikätit i ask Riesen = 9 bitar = bläääh!

För ett tag sen fick vi magsjuka i familjen och då gjorde jag en helt sjuk fast smart grej. Ostbågar är en last jag alltid har haft. Kan inte låta bli att panikäta ostbågar i mängder alldeles för ofta. Nåväl. När Ebba som var först ut började kräkas  sent på kvällen så bestämde jag mig fort som fan för att köpa en påse ostbågar nästa dag. Sagt och gjort, dagen efter köpte jag min påse och som vanligt hetsade jag i mig långt över halva påsen och satt sen jäst i soffan och tyckte synd om mig själv. Hahahaha...... Efter några få timmar så drog min magsjuka igång och det kan jag säga: Att spy ostbågar är fan bland det värsta jag har gjort. Den där starka ostsmaken och kletiga sörjan som kom upp förföljer mig fortfarande. Får rysningar och ståpäls när jag ser påsarna på hyllorna i mataffären. Kanske ska ta Riesen nästa gång?

Som ni kanske har märkt så har jag varit lite lätt "frånvarande" men jag ska skärpa mig nu. Tänkte börja varva ner lite nu. Spendera mer tid med barnen, läsa böcker, kolla på filmer, blogga, sova mer osv. Jobba lite mindre helt enkelt. Vi får väl se hur det går ;-)


Idag har jag varit hemma och vabbat för Ebba som är förkyld och har feber. Var faktiskt RIKTIGT mysigt. Hon var pigg & glad så vi bakade bullar och gissa om hon älskade det? Mammas 100% uppmärksamhet och kreativt pyssel. Hon var sååå mysig och glad. Stolt som en fura talade hon om för halva dagis när vi hämtade Sofia att hon bakat och Sofia tyckte dom var suupersmarriga. Ja just det förresten........ Ebba sa jag vet inte hur många gånger medan vi bakade att hon skulle bjuda pappa och visa pappa. Lite pappasjuk idag tror jag =)
Titta vad duktig hon var!!

          
 Den efterlängtade fikastunden när baket var överstökat!
Om alla dagar vore som idag så skulle jag inte ha något emot att att vabba oftare =)

I helgen var jag nere i Mellerud och det var verkligen superkul att träffa hela familjen. Tråkigt bara att det var på mormors "bekostnad". Jag längtar så himla mycket efter dig mormor och jag önskar verkligen att du slapp genomlida det här. Du är så otroligt stark och jag fattar inte hur du orkar men jag är även otroligt glad för alla "bonusträffar" som vi får. Jag älskar dig mormor och du finns i mitt hjärta. ALLTID!!


Det får räcka för ikväll. Sov gott & vakna torrt!!


RSS 2.0