Bläääh!!

Hade redan börjat på ett inlägg igår men hann aldrig få ut det så jag börjar med en uppdatering.

Igår Söndag kväll blev Ebba tvärdålig!! Hon var ju förkyld med feber, hosta och snor sen Lördag kväll men igår kväll satte det sig på andningen så vi fick kasta oss iväg till akutmottagningen på Sachsska barnsjukhus.
Stackarn flämtandades, kunde inte prata mer än enstaka ord och hade börjat få dåliga värden på syresättningen.
Som värst räknade dom till 60 andetag/min så ni kan ju fatta vad jobbigt det var för henne..
Hon fick omedelbums komma in och andas i rör innan dom ens skrev in henne och det upprepades sen ett par ggr. Efter dom första tre omgångarna hade det lugnat sig till 40 andetag/min men hon svarade fortfarande inte tillräckligt bra på behandlingen så dom fick ge henne kortison och blanda olika luftrörsvidgare innan hon blev tillräckligt bra för att åka hem och få fortsatt medicinering hemma.
Tydligen har hon drabbats av förkylningsastma och det kommer ju eg inte som nån schock för hon blir alltid ansträngd när hon är förkyld och tanken på att åka in har funnits förr men hon har aldrig ens vart i närheten av att vara så här dålig....

Nu är en remiss skickad till barnklinik för att om ett par veckor utreda ev astma. Håller tummarna för vanlig förkylningsastma som kan växa bort!

Skruttan var så fantastiskt modig och duktig och charmade röven av alla sköterskor.
Mats och Sofia som åkt them för att sova ett par timmar fick komma och hämta oss vid 04.30 och efter en tur in till stan och ett nattöppet apotek för att införskaffa medicin och andningstub så kom vi hem vid 05 igen.
Imorse var hon lite sämre igen och jag bestämde mig för att jobba hemifrån idag. Helt omöjligt att kunna koncentrera mig på jobbet när Ebba är i så dåligt skick men under dagen har hon blivit bättre och bättre så nu jag inte orolig längre. Hon får en puff i tuben var tredje timme under vaken tid och nu räcker medicinen allt längre mellan puffarna. Får väl se hur det blir inatt när det blir många timmar mellan men hon ska iaf få slippa bli väckt så långt det är möjligt.

Inte världens roligaste avslut på semestern direkt och ingen vidare jobbstart heller men men..... Det kan bara bli bättre! Nu är vi förberedda på vad som komma kan och har medicin och tub hemma för eventuella framtida bruk.

Se så duktig (och allvarlig) hon är när hon tar medicinen


Storasyster ville såklart också testa att andas i tuben




Del 2 (ursprungsinlägget)  

Idag är det en sann söndag, trist som få.
Fortfarande varmt och kvavt ute men molnigt regnskvättar =( Som grädden på moset är Ebba sjuk nu. Det är faktiskt snudd på fantastiskt, jeg menar, hon hann inte ens börja på förskolan den här gången.
Jag hade handlat och planerat in att hinna med två bebisbesök innan dagis drar igång och sjukdomar kommer men det sket sig visst.. Hoppas iaf det går snabbt över för det är inte kul för skruttan att ligga hostig, snorig och febrig i värmen.

Igår Lördag hade vi en riktigt mysig dag.
Mats tog lite ledigt och så packade vi ihop mackor, bullar, saft och kaffe och for till stranden. Gud så mysigt det var. Vi (tjejerna iaf) badade, fikade och spelade lite boccia (stavas det så?) och brudarna njöt i fulla drag.
På eftermiddagen upptäckte grannbarnen varandra och det blev ett fasligt spring i husen på gatan. Shit vilket gäng dom kommer kunna bli i framtiden. Askul säger jag, livsfarligt tycker Mats =)

På kvällen när barnen somnat passade vi på att ta ett glas vin till en ostbricka med levande ljus på balkongen. Verkligen inte ofta vi har så lugna och mysiga kvällar.


Vad gäller renoveringen så är nu grundfärgen och första strykningen på plats. Tog en hel evighet bara att maskera eländet.. Mats har precis köpt på sig lite mera penslar för att komma åt överallt.
Gud så skönt det kommer bli när det är klart så att fokus hamnar inne i källaren igen och till min stora glädje så kommer vi nog ta hjälp för att spackla, slipa. Visst sparar vi pengar på att Mats är duktig men snart jobbar vi båda igen och då får vi tidsprioritera och just spackel, slipning och sånt är ju inte ens särskilt kul.
 
 


Kommentarer
Postat av: farmor och farfar

Lilla sötaste Bebbis. Det gör oss så ont när barnen är sjuka och vi inte kan göra något.Vad duktig hon är att ta sin medicin. Storasyster är så gullig som vill prova på vad lillasyster får stå ut med.Har nyss pratat med Mats och vet att Bebbis sprungit runt och busat på Stadium i dag. Ett mycket gott tecken.Ha det så gott. Kramisar till Er alla från TheOldHagglunds

2010-08-18 @ 11:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0